Oliver skal blive hos sin far i DK

16x9
Oliver bortført af far Foto:

Der er nu sat foreløbigt punktum for den såkaldte Oliver-sag. Fogedretten i Helsingør har netop afgjort, at Oliver skal blive hos sin far i Danmark.

Moderens advokat her i landet Mona Meelberg opponerer imod afgørelsen. Hun mener, at Danmark overtræder international lov, når Oliver ikke bliver udleveret til Østrig.

Mona Meelberg anerkender ikke, at faren to gange har fået tildelt forældremyndigheden i Danmark.

"Jeg anerkender ikke de domme. Moderen har ikke haft mulighed for at forsvare sig i Danmark, fordi hun var bange for at blive arresteret," siger advokaten.

Hun vil derfor anke sagen til Landsretten.

Har kæmpet om Oliver i to år
Striden om Oliver begyndte i 2010, da drengens mor tog ham med til Østrig - imod farens vilje.

Efterfølgende fik Olivers far tilkendt forældremyndigheden i Damark, mens moren fik tilkendt forældremyndigheden i sit hjemland.

Det fik i foråret faren, Thomas Sørensen, til at hente Oliver i Østrig og bringe ham hjem til Danmark, hvor han i første omgang gik under jorden med drengen.

De østrigske myndigheder efterlyste faren via en europæisk arrestordre, men i juni sagde Justitsministeriet nej til at udlevere danskeren.

Sagen fortsætter i Østrig
Landsretten i Graz indleder på tirsdag en straffesag mod Olivers far, der er tiltalt for alvorlig tvang og frihedsberøvelse, rapporterer det østrigske nyhedsbureau APA.

Ifølge anklageskriftet holdt en uidentificeret medsammensvoren moren fast, mens faren hev Oliver ud af barnesædet i hendes bil og satte ham over i sin egen. Herefter forlod han sammen med barnet Østrig.

Hvis Thomas Sørensen ikke dukker op, overvejer Østrig atter at udstede en europæisk arrestordre.