VIDEO: Da Se & Hør lovede at droppe paparazzi

VIDEO: Da Diana døde i 1997, lovede chefredaktøren at det var slut med paparazzi_billeder

Historien om Se og Hørs brug af papa-razzi-billederne af hertuginde Kate og prins William går nu verden rundt.

I 1997, da prinsesse Diana kørte i døden i Paris, bragte ugebladet også masser af paparazzi-billeder, men det fik en afslutning i forbindelse med ulykken, da prinsesse Dianas bil blev forfulgt af netop paparazzi-fotografer.

Den daværende chefredaktør Niels Schmidt-Jensen tog seks timer efter ulykke en beslutning om, at bladet ikke længere ville bringe billeder uden de fotograferedes accept.

I programmet 'Rigets Tilstand' på TV 2 sagde han:

"Måske er tiden kommet til et vendepunkt i måden, vi dækker de kendte på. På Se og Hør bliver vores udfordring fremover at lave et godt Se & Hør uden brug af den slags paparazzi-billeder."

Dengang var Se & Hør i forvejen under kritik for at have bragt billeder af kronprins Frederik og hans daværende kæreste, Maria Montell, der opholdt sig på privat grund.

"Vi vil ikke bringe dem mere. Vi bruger nu de samme regler over for de udenlandske fotografer, som vi bruger over for vores egne: Spørg først," sagde Niels Schmidt-Jensen.

Riis og Tanderup var kærester
Men i foråret 1998 - bare et halvt år senere - var der igen paparazzi-billeder i Se & Hør, der viste datidens store sportsstjernes Bjarne Riis og Anne Dorthe Tanderup sammen i en taxfree-shop.

Niels Schmidt-Jensen sagde dengang, at han "var blevet klogere". Samme år blev han erstattet af Peter Salskov som chefredaktør, der ikke havde nogen moralske problemer ved at bringe paparazzi-billeder i bladet.

Faktisk kom der et helt tillæg ved navn "Paparazzi" sammen med bladet. Han gik dog ifølge ejeren Aller Press over stregen, da han tog beslutningen om at køre en historie om fodboldspilleren Stig Tøftings privatliv, som selv ikke hans børn kendte til. En historie, som Salskov blev fyret for.

Bakker op om Kim Henningsen
Tv2.dk har i dag spurgt Aller Media om deres holdning til Se og Hørs brug af paparazzi-billederne af hertuginde Kate, og de bakker op om redaktør Kim Henningsen.

"Det er et redaktionelt spørgsmål, som sagen omhandler, og det er derfor Kim Henningsen, der som chefredaktør for Se og Hør har ansvaret. Han har naturligvis min opbakning til at varetage den redaktionelle linje på Se og Hør," siger udgiverredaktør Per Ingdal i en mail.