Bolighaj koster studerende dyrt

Kombinationen af bolighungrende studerende og konkursramte andelsboliger har ført til nye måder at lave boligsvindel på.

I København står 17 unge i dag til at blive sat på gaden og miste en halv million i indskud.De er blevet udsat for svindel af bolighajer, der har specialiseret sig i opkøb af billige konkursramte andelslejligheder.

"Jeg synes vi havde gjort hvad vi kunne for at sikre os. Men ikke mod noget så stort som det her," siger jurastuderende Maria Bruus Petersen, der er en af de 17 studerende.

Ifølge en repræsentant for Andelsforeningen Klostergaardens lejere, hvor de 17 studerende bor, er svindlen foregået på denne måde:

Da det ikke er tilladt for en person at opkøbe flere andele ad gangen får bolighajen fem stråmænd til at underskrive købsaftalerne med den konkursramte andelsforening.Efterfølgende bliver andelslejlighederne nødtørftigt istandsat og udlejet til boligløse studerende, der betaler depositum og husleje til udlejerne.

Men bolighajen betaler ikke husleje til andelsforeningen og bliver efter tre måneder ekskluderet fra foreningen.

Herefter stikker bolighajen af med lejernes penge, som i for de 17 studerendes vedkommende drejer sig om en halv million kroner...

Problemet optræder ikke kun i København, men er også set i Aarhus i to tilfælde, og i Valby, Kastrup samt på Frederiksberg.