Brystbilleder lå i dagevis hos Se og Hør

16x9

Ugebladet gik efter at få de kontroversielle billeder allerede i fredags

Når ugebladet Se og Hør i morgen udkommer med et 16 sider langt særtillæg med paparazzi­fotos af den britiske hertuginde Kates bryster skyldes det, at ugebladet fik fat i billederne inden der blev ned­lagt fogedforbud mod dem i Frankrig.

Det fortæller Se og Hørs chefredaktør Kim Henningsen til nyhederne.tv2.dk.

"Vi har ikke omgået noget fogedforbud. Jeg hørte om billederne tidligt fredag morgen og forsøgte så at få fat i dem via mine internationale kontakter. Det lykkedes hurtigt, så vi har haft billederne i flere dage før der blev nedlagt forbud," siger Kim Henningsen.

Han fortæller, at morgendagens oplag af Se og Hør allerede er trykt, og at der i tillæget vil være billeder, som endnu ikke har været offentliggjort.

"Det er billeder fra samme fotoserie, men de har ikke været bragt endnu," siger Kim Henningsen.

Fogedforbud i Frankrig
I Frankrig, hvor billederne er taget, er der nedlagt fogedforbud mod dem. Og ifølge mediejurist Oluf Jørgensen, vil det også herhjemme være relativt let at få nedlagt et fogedforbud.

Ifølge Oluf Jørgensen vil det dog kræve, at det britiske kongehus selv griber ind.

"Det er den krænkede part, der skal gøre det. Det vil sige, at det er hertuginde Kate, som må køre en sag Danmark for at få det stoppet," siger Oluf Jørgensen.

Ifølge Kim Henningsen er Se og Hør klar til et juridisk slagsmål om billederne, hvis det kommer dertil.

"Jeg er uenig med Oluf Jørgensen. Vi har vendt det her med nogle af landets bedste mediejurister og imødeser en eventuel sag fra det britiske kongehus med sindsro," siger han.

I forbindelse med sagen er flere medier blevet voldsomt kritiseret for at bringe billederne, der er taget på et ikke offentligt tilgængeligt sted.

Den kritik afviser Kim Henningsen.

"Når man er et top A-navn, så ved man, at man ender på forsiden, hvis man foretager sig noget usædvanligt. Så jeg synes egentlig, at det er mangel på situationsfornemmelse fra hertugindens side," siger han.