Formandsstrid splitter SF

Formandsopgøret i SF er i fuld gang. Hvis ingen andre kandiderer står valget mellem sundhedsminister Astrid Krag - og erhvervsordfører Annette Vilhelmsen.

Der er splittelse at spore i partiet - viser en rundringning, som TV 2 i dag har lavet til partiets 10 storkredsformænd. Af de seks, der ville svare er der tre der støtter Astrid Krag og tre der støtter Anette Vilhelmsen.

Også opbakningen fra SF's landsledelse og folketingsgruppe ser - ifølge vores oplysninger - ud til at være ligeligt fordelt mellem de to kandidater.

TV 2 Nyhederne var mandag aften til møde i SFs lokalafdeling i Valby.

Her havde formanden bedt frafaldne partisoldater om at melde sig ind igen. Lokalforeningen vil give senest ankomne kandidat Anette Vilhelmsen størst mulig støtte:

10 andre lokalforeninger har slået sig sammen i en fælles backup til førstankomne kandidat, Astrid Krag:

Fløjene kører sig i stilling og Anette Vilhelmsen har hørt kritikken af manglende Christiansborg-erfaring og det umulige i at rulle tiden tilbage til før SF i regering-tiden.

I partiets landsledelse støtter omkring en tredjedel Astrid Krag, en tredjedel har ikke taget stilling og en tredjedel går ind for Anette Vilhelmsen:

Folketingsgruppen deler sig efter vores oplysninger næsten ligeligt. Det samme billede tegner sig blandt partiets storkredsformænd. I Århus går støtten til sundhedsministeren.