Pertou Mach vil ikke være formand

Trine Pertou Mach, der er blevet spået som en stærk mulig kandidat til SF-formandsposten, stiller ikke op.

"Jeg konstaterer, at jeg ikke selv er i stand til at påtage mig at skulle stå i spidsen i den her omgang," siger Trine Pertou Mach til TV 2.

Hun understreger, at hun ikke kan få sit privatliv til at hænge sammen med at være partileder lige nu.

Hun siger samtidig, at det ikke er fordi, hun ikke har lyst.

"Jeg synes faktisk, det kunne være en spændende opgave, og jeg har fået utrolig meget opbakning. Men det er i den nuværende situation ikke muligt for mig at forene med mit privatliv," forklarer Trine Pertou Mach.

Støtter ikke nødvendigvis Astrid Krag
Om støtten dermed tilfalder sundhedsminister Astrid Krag, som er formandskandidat, vil Trine Pertou Mach ikke løfte sløret for.

"Jeg støtter den kandidat, som jeg synes, svarer på de spørgsmål, der er væsentlige. Det ene er, at man skal kunne levere et politisk projekt. Vi er simpelthen nødt til at komme tilbage på sporet," siger Trine Pertou Mach.

Siden udenrigsminister Villy Søvndal sidste fredag overraskende meddelte, at han ikke fortsætter som formand for SF, har der været mange spekulationer om, hvem der skal overtage partiet.

Både skatteminister Thor Möger Pedersen, politisk ordfører Jesper Petersen og miljøminister Ida Auken meldte hurtigt ud, at de ikke stiller op.

Onsdag i sidste uge meldte Astrig Krag så ud, at hun gerne vil være formand for SF.

"SF har brug for en frisk start. Jeg vil, hvis jeg bliver valgt, være formand for hele partiet og glæder mig til den kommende proces i hele partiet," sagde Astrid Krag om baggrunden for kandidaturet.

Tilbage er Anette Wilhelmsen, der endnu ikke har gjort op, om hun stiller op.

SF's landsledelse har vedtaget, at kandidater senest 21. september skal havde meldt deres kandidatur.