"Obama er en diktator og en stinker"

16x9
Anti Obama poster Foto:

Her i det flade Midtvesten er der ingen tvivl om, hvem det store flertal stemmer for - eller måske snarere: Der er ingen tvivl om, hvem folk her stemmer imod: Obama. Præsidenten er blevet et hadeobjekt.

Det samme er de få mennesker, som støtter ham. Jeg talte med en vel ca. 35-årig kvinde. Fordi jeg ikke er lokal, turde hun betro mig, at hun stemmer på Obama. Men det er hendes - og nu også min - lille hemmelighed, for hun tør ikke sige det offentligt af frygt for repressalier.

Hun sagde videre, at hun syntes, det er et nederlag for demokratiet, at hun reelt ikke kan give udtryk for sine synspunkter.

Nu kunne det være en enkelt kvinde, som blot er paranoid eller helt har misforstået situationen. Men andre indsigt i lokale forhold bekræfter, at hun formentlig gør klogt i at holde sine sympatier for sig selv. Hadet til Obama - og hans tilhængere - er stort. Jeg har hørt ham omtalt som "diktator" og som en, der slet og ret "stinker" .

Mange amerikanere ser landet som usædvanligt polariseret op til dette valg, og samme fornemmelse har jeg selv fået på min cykelrejse gennem nu foreløbigt fem stater. Politiske vurderinger er afløst af rene ukvemsord.

Her kan du se Lars Toft Rasmussens nuværende position: