Lummer sms-sag koster skole dyrt

16x9

Sagen om en lærers lumre sms-beskeder med seksuelle opfordringer til flere elever koster nu Ådalskolen ved Odense dyrt.

Helt præcist 16 elever og en halv millioner kroner i budgettet over de kommende to regnskabsår, 2012 og 2013, skriver Fyens Stiftstidende.

Pr. 1. august var der indskrevet 232 elever på friskolen i Bellinge ved Odense, men da statstilskuddet for det kommende år skulle uddeles 5. september, var det tal faldet til 216 elever.

Det bekræfter medlem af skolebestyrelsen Jens Kierkegaard, der også sidder i skolens økonomiudvalg.Værst ser det ud i 9. klasse, hvor kun otte elever ud af omkring 20 er tilbage på skolen.

Udmeldelserne betyder, at skolen må nedjustere budgettet med 500.000 kroner. Det sker over de to kommende regnskabsår, fordi tilskuddet følger kalenderåret.

Beløbet svarer til statstilskuddet samt egenbetalingen for 10 ud af de 226 elever, som skolen havde budgetteret med i det kommende skoleår, men som nu er gået ud.

"Vi er ærgerlige over at have mistet den indtægt og de elever, men det er jo et valg, de pågældende forældre har truffet. Nu ser vi fremad. Vores fokus er på fortsat at være en attraktiv skole," siger Jens Kierkegaard.

Pernille Kjær Stenstrøm meldte sin datter ud af 9. klasse, da skoleledelsen i første omgang valgte at beholde den pågældende lærer på trods af hans handlinger. Den beslutning har hun ikke villet gøre om uanset sagens udfald.

"Jeg kunne ikke først flytte min datter og så sende hende tilbage. Jeg vidste, at det var en enkeltbillet. Men hvis de havde handlet, som vi havde ønsket det fra begyndelsen, havde der jo ikke været nogen grund til at tage hende ud."