Krag har gjort det før

16x9

Hvis SFs medlemmer vælger Astrid Krag som formand for partiet, får de en person, som trods sin alder på 29 år, allerede har skabt resultater på sin vej mod toppen. Til gengæld har hun nærmest ingen erhvervserfaring og kun et halvt gennemført universitetsstudie bag sig.

Første gang Astrid Krag for alvor gjorde sig bemærket var, da hun som formand for SFU fra 2005­2007 øgede organisationens medlemstal kraftigt, og bidrog til, at SFU i 2008 overhalede Socialdemokraternes ungdomsorganisation, DSU, som landets største.

Jacob Bjerregaard, der i dag er medlem af Folketinget for Socialdemokraterne, var formand for DSU i samme periode. Han husker samarbejdet med Astrid Krag som godt.

"Astrid er enormt dygtig og har prøvet sig selv af ideologisk," siger Jacob Bjerregaard, og henviser til at de politiske ungdomsorganisationer er der, hvor man kan folde sig ud med holdninger, der er for yderliggående til landspolitik.

Jacob Bjerregaard forudser, at Astrid Krag med sin ungdomspolitiske baggrund har gode forudsætninger for at bestride formandsposten i SF.

"Hvis Astrid bliver formand, får SF en person i stolen, der både ved hvad hun mener og hvorfor hun mener det. Hendes gode politiske kompas, vil hjælpe hende ved forhandlingsbordet, hvor det ellers kan være svært at vide, hvornår man skal gå på kompromis," siger Jacob Bjerregaard, og henviser til at politikere uden en stærk ideologisk overbevisning, efter hans mening, ofte kommer til kort, når der skal forhandles.

Siden skabte Astrid Krag respekt omkring sig, da hun som integrationsordfører håndterede SFs kursskifte, til blandt andet at være mod 24-årsreglen, uden at falde i.

Uden for den politiske verden, er Astrid Krags virke mere begrænset. Hun har haft to fuldtidsansættelser. Et halvt år som medarbejder i hjemmeplejen og halvandet år som pædagogmedhjælper.

I første omgang havde tv2.dk fået oplyst, at Astrid Krags ansættelser var på deltid. Efterfølgende er vi gjort opmærkesomme på, at der var tale om fuldtidsstillinger. Oplysningen er efterfølgende også tilføjet på hendes hjemmeside.

Inden hun kom i Folketinget, læste hun Statskundskab på Københavns Universitet, men studiet blev afbrudt før første del var gennemført, da hun blev valgt ind.

Astrid Krag er sammen med sin sambo, rapperen AndyOp, forældre til to børn, en pige på fire år og en dreng der blev født i januar. De to mødte hinanden til en julefrokost i 2003, da de begge læste statskundskab.

AndyOp, der lyder det borgerlige navn Andreas Seebach, er fjernt i familie med Rasmus Seebach, men han skriver på Facebook, at de trods slægtskabet ikke kender hinanden.