"Vi bliver afpresset på Nørrebro"

Endnu en forretningsdrivende på Nørre­bro står nu frem og fortæller, at han udsættes for afpresning af bander, der kræver beskyttelsespenge.

"Vi fik et brev i postkassen, hvor der stod, at vi skulle sende en sms til et nummer og ellers ville de smadre vores restaurant," fortæller restauratør Torben Klitbo, der ejer ni forskellige restauranter i kæden Cofoco i København.

"Vi har selvfølgelig ikke gjort noget ved henvendelsen og efterfølgende er der ikke sket noget," fortæller han.

Torben Klitbo har kun oplevet problemer med krav fra bander på Nørrebro, nærmere bestemt mod restaurant Scarpetta på Rantzausgade og Oysters'N'Grill på Sjællandsgade, fortæller han til Politiken.

På Oysters&Grill er en gruppe flere gange kommet ind med elefanthuer på og har smidt æg ind i restauranten og lavede ballade, men her blev der sat en stopper for det ved hjælp af de sociale myndigheder og politiet. Og Torben Klitbo er fast besluttet på ikke at betale.

"Mig og min makker har sagt til hinanden, at det sidste vi kommer til at gøre er at betale beskyttelsespenge. Så hellere lukke og flytte det et andet sted hen," siger han.

Både angrebet på Oysters&Grill og trusselsbrevet mod Scarpetta er meldt til politiet, og Torben Klitbo mener, at den eneste vej frem er at fortælle om truslerne.

"For at vi kan komme det til livs, tror jeg det er vigtigt, at alle dem, der har oplevet noget, står frem," siger han.