Pakistan løslader kristen pige

En pakistansk domstol beordrer nu en kristen pige, der er anklaget for blasfemi, løsladt på særlige betingelser i en sag, som har vakt international opsigt.

Det er dommeren i sagen, Muhammad Azam Khan, som har givet ordre til en frigivelse af Rimsha Masih, der blev anholdt i en fattig forstad til Islamabad den 16. august for at have brændt sider fra Koranen.

"Jeg accepterer ansøgning om frigivelse mod kaution," sagde dommeren, efter at politiet tidligere har tilbageholdt en muslimsk præst, som er under mistanke for at have plantet beviser for at få pigen anholdt.

Den anholdte imam havde forsynet myndighederne med bevismateriale i sagen mod pigen. Men imamen Khalid Chisti blev pludselig selv anholdt for at have forbrudt sig mod Pakistans blasfemilovgivning.

Det skete, efter at imamens tre assistenter fortalte politiet, at Chisti lagde nogle brændte sider fra koranen blandt de øvrige beviser, han gav myndighederne.

"Ved at lægge disse sider i asken har han også spottet den hellige koran, og han bliver derfor sigtet for blasfemi," siger politiefterforsker Munir Hussain Jaffri.

Assistenterne har fortalt politiet, at de forsøgte at tale ham fra at fifle med bevismaterialet, men ifølge politiefterforskeren svarede imamen, at "det er den eneste måde at uddrive de kristne fra dette område".

Rimsha Masih risikerer at blive overfaldet, hvis hun vender tilbage til sin landsby. I henhold til pakistanske love kan en simpel beskyldning om blasfemi medføre voldelige overfald.

Sommetider er personer, der var blevet kendt uskyldige ved en domstol, blevet dræbt af civilpersoner efter en endt retssag.

Tidligere på ugen viste en lægeundersøgelse, at Rimsha er omkring 14 år, hvilket vil sige at hun er mindreårig.

Mentalt virker hun imidlertid en del yngre, fastslår lægerapporten. Der har været meldinger fremme i medierne om, at pigen muligvis lider af Down's Syndrom.