VIDEO: Se hele Obamas tale her

Taget løftede sig under Barack Obamas tale til det demokratiske konvent

Den amerikanske præsident, Barack Obama, fik salen til at koge, da han klokken 04.23 dansk tid gik på scenen til Demokraternes partikonvent i Charlotte i North Carolina i USA.

Barack Obama talte i cirka 40 minutter, og i modsætning til den republikanske præsidentkandidat, Mitt Romneys, tale - der blev stemplet som kedelig og forudsigelig - kalder flere Barack Obamas tale for "meget vellykket."

"Den måler sig fuldstændig med de andre vellykkede taler - både på republikanernes konvent og på demokraternes konvent. Den sidder lige i skabet. Der er en taleskriver, der har gjort sit arbejde rigtig godt, og Obama, der leverer den præcis som den skal," siger Mads Fuglede til TV 2.

"En rendyrket politisk tale"
Samme melding kommer fra Niels Bjerre Poulsen:

"Han kan ikke beskyldes for, at det bare var ord. Det var en rendyrket politisk tale, og det mener jeg ikke på en negativ måde. Det var en del af formålet at understrege to forskellige visioner," siger han til TV 2.

Han siger videre:

"Han gav den positive udgave af det, som republikanerne gjorde lidt grin med på deres konvent."

Var konkret uden for mange tal
Ifølge David Miller, der er formand for "Democrats abroad" (demokrater i udlandet, red.), er der en god kontarst mellem Barack Obama og Bill Clintons tale.

"Han er humoristisk, men er god til at levere den amerikanske vision. Det er også gjort konkret uden at komme ind på for mange tal," siger David Miller til TV 2.

2. del af talen

3. del af talen

4. del af talen