Må lukke værtshus pga. afpresning

Ejer af værtshus på Amager blev gennem flere år udsat for afpresning

Knap 20 restauratører holdt mandag formiddag møde om afpresningen fra kriminelle bander. Ud over restaura­tørerne var repræsentanter fra politi, kommune og sikkerhedsbranchen til stede på mødet.

Politiet opfordrer alle restauratører, der oplever afpresning, til at anmelde det. Det er nemlig forudsætningen for, at politiet kan gøre noget ved sagen.

En af de, der har oplevet afpresning på tæt hold er Camilla Jensen, som ejer værtshuset "Poppen" på Amager.

Camilla Jensen er tidligere blevet afpresset, og på grund af det tab, som afpresningen medførte, må hun nu dreje nøglen om.

"De kom 10 - 15 mand ind et par gange, og sagde, at jeg skulle betale 10.000 kroner i beskyttelsespenge. Det forklarede jeg dem, at jeg ikke kunne. Derefter begyndte der at ske en masse ting - krysantemumbomber, gæster der er blevet slået ned foran værtshuset, huller i væggene, og tyveri af branddøre. Jeg har prøvet det hele," siger hun til TV 2 News.

Camilla Jensen har hver gang anmeldt hændelserne til politiet, men har aldrig fortalt, at det drejede sig om afpresning.

"I starten troede jeg lidt, at det var en joke, så jeg tog det ikke så alvorligt, før jeg så konsekvenserne af dem."

"Det har betydet, at gæsterne ikke har turdet at komme her. Jeg har ingen ansatte, og jeg knokler for at få endnerne til at mødes. Nu får det den konsekvens, at jeg blivr nødt til at lukke om 10 dage," siger Camilla Jensen.