Gammel info på sider til patienter

De to hjemmesider, hvor syge danskere indtil videre har kunnet samle information om bedst og hurtigst behandling, er stort set ubrugelige.

F.eks. har hjemmesiden venteinfo.dk seks måneder gamle informationer på hjemmeside, skriver Berlingske.

Samtidig er hjemmesiden sundhedskvalitet.dk, hvor syge kan finde oplysninger om patienttilfredshed og behandlingens kvalitet, ikke blevet opdateret siden 20. december 2011 på grund af besparelser.

Danske Patienter er ikke tilfredse.

"Det danske sundhedsvæsen er i høj grad baseret på, at patienter kan vælge mellem sygehusene. Men det kræver jo, at de har valide, gode data. Derfor er det bekymrende og helt håbløst, at man ikke længere har disse systemer at støtte sig til," siger direktør i Danske Patienter Morten Freil til Berlingske.

"Har indkaldt ansvarlige myndigheder til møde"
Sundhedsminister Astrid Krag (SF) erkender, at syge danskeres mulighed for at vælge det rette sygehus er stærkt svækket, når informationerne på hjemmesiderne ikke er opdaterede.

"Det duer simpelthen ikke. De er hjemmesider er vigtige redskaber for patienter, så de skal opdateres så hurtigt som muligt. Jeg har indkaldt et møde med Statens Serum Institut og sundhedsstyrelsen, som er de to sundhedsmyndigheder, der står for driften af hjemmesiderne," siger hun til TV 2.

Hun fremhæver, at årsagen til de gamle oplysninger er en plan om at forbedre kvaliteten på hjemmesiden.

"Men det skulle jo ikke kunne betyde, at man ikke kan opdatere informationerne på hjemmesiden i mellem tiden," siger Astrid Krag.