V vil lette skatter med fire mia.

16x9

Med sit forslag til næste års finans­lov vil Venstre blandt andet fortsætte den såkaldte bolig-job-ordning, som gør det billigere at renovere boligen, få børnene passet eller hjemmet gjort rent. Det skriver Berlingske.

Danske virksomheder og skatteydere skal ifølge Venstres udspil samtidig slippe for at betale fire milliarder kroner.

Udspillet rummer nye initiativer for otte milliarder kroner, mens Venstre har fundet finansiering for godt ni milliarder kroner.

Ifølge planen for de offentlige finanser i 2013 med ca. én milliard kroner mere end i regeringens finanslovforslag.

Venstre vil enten bruge den ekstra milliard kroner til at afvikle offentlig gæld eller til ekstra initiativer.

Bolig-job-ordning en stor succes
Bolig-job-ordningen har kørt i snart to år og medfører, at et dansk par kan trække 30.000 kroner fra i lønudgifter til hjælp i hjemmet. Venstre vil bruge 1,75 milliarder kroner på at forlænge ordningen.

"Det har været en langt større succes, end man havde regnet med, da ordningen blev indført. Sidste år var 270.000 mennesker, som benyttede sig af den. Der bliver skabt arbejdspladser over hele landet med det forslag," siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, ifølge Berlingske.

Regeringen har valgt ikke at videreføre ordningen på finansloven for 2013.

Danskere udsendt skal slippe billigere i skat
Partiet vil blandt andet sikre, at danske forskere, erhvervsfolk og frivillige nødhjælpsarbejdere slipper billigere i skat, når de er udsendt i udlandet.

Derfor fastholder Venstre skattelempelsen i ligningslovens paragraf 33, som regeringen ellers sløjfer i skatteaftalen med netop Venstre og Konservative.

Lempelsen koster 310 millioner kroner. Den er med i erhvervsskattepakken, der indgår i Venstres finanslovudspil, fortæller partiets skatteordfører Torsten Schack Pedersen, der i juni selv var med til at forhandle skatteaftalen på plads.

"Der bliver sat penge af til, at vi kan fastholde ligningslovens paragraf 33a. Det betyder, at danske medarbejdere, som udsendes for deres virksomheder mellem seks og 24 måneder, slipper for at betale dansk skat, mens de er i udlandet," siger han.

Det vil koste job at beskatte udsendte
Virksomheden Cowi, Læger uden Grænser samt andre nødhjælpsorganisationer har advaret regeringen om, at det koster danske job, hvis udsendte skal betale dansk skat.

Konsekvensen kan blive, at virksomheder og organisationer kun udsender udlændinge.

"Vi deler frygten for, at det kan svække danske virksomheders konkurrenceevne og koste danske arbejdspladser," siger Torsten Schack Pedersen.

Folketinget vedtager skatteaftalen ved tredjebehandlingen inden 15. september, så skattelettelserne i den kan træde i kraft fra nytår.