Løfte om sygedagpenge ikke på finanslov

Alvorligt syge skal ikke ligge under for, at de mister deres sygedagpenge efter 52 uger. Derfor skal loftet på sygedagpenge væk. Sådan lød det under valgkampen i 2011.

Men der var ingen ændringer af længeden på sygedagpengeperioden på finansloven for 2012, og der er heller ingen ændringer på finansloven for 2013 - selv om beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) lovede at det ville være tilfældet. Det skriver avisen.dk.

Og det forarger Kræftens Bekæmpelse.

"Det er helt grotesk og helt ubegribeligt, at ændringen af sygedagepengeperioden ikke er med på Finansloven igen i år. Alle er enige om, at der er et hul i loven, og at det kan man ikke være bekendt overfor de mennesker, der falder igennem," siger direktør for Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen.

Kræftens Bekæmpelse er inde i sagen, fordi der er en kræftsyg om ugen, der mister sine sygedagpenge uden at være færdigbehandlet. Det sker, fordi lægerne ikke kan vurdere, om patienten kommer til at arbejde igen og hvornår, eller om han er uhelbredeligt syg.

Så sent som i januar skrev Mette Frederiksen til Kræftens Bekæmpelse, at regeringen vil afskaffe begrænsningen.

Det er vurderet, at det vil koste 260 og 400 millioner kroner at afskaffe begrænsningen på sygedagpenge.

Enhedslisten har for nyligt rykket for et svar fra arbejdsgruppen, og har fået at vide, det er på vej.

"Vi har ikke glemt sygedagpengeloftet og vil tage det med i forhandlingerne. Vi går ud fra, at det så er meningen, at vi kan finde pengene i de reserver, der er afsat i Finansloven," siger Frank Aaen.