Seks år for voldtægt af 10-årig

16x9

Den 17-årige Ahmed Omar Mohamed er blevet idømt seks år fængsel for voldtægt af en 10-årig pige i Herning-forstaden Gullestrup. Han udvises desuden for bestandigt.

Dommen over den tidligere børnesoldat medførte klapsalver blandt de tilskuere, der bar trøjer fra den højreradikale gruppe Danish Defence League.

"De har været en 10-12 stykker, og vi har været til stede for at sikre ro og orden, men der har ikke været nogle problemer," siger Annemarie Pedersbæk, der er sagsleder på vagtcentralen hos Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.

Den 17-årige blev i juni kendt skyldig i fuldbyrdet voldtægt mod den 10-årige pige, som han i november bortførte fra en legeplads nær hendes hjem.

Han er desuden dømt for at forsøge at voldtage pigens veninde samt for et voldtægtsforsøg i Herning mod en 17-årig pige.

"Pludselig fik jeg den idé, at jeg ville voldtage nogen. Ligegyldigt hvem. Jeg gik hen til de to piger, greb dem bagfra og holdt dem for munden," har drengen forklaret under sagen.

Truede med kniv
I mere end en time gennemførte han flere samlejer, mens han holdt den 10-årige pige fast og truede hende med en kniv og holdt hende fast. En jævnaldrende pige blev også forsøgt bortført, men hun slap fri og alarmerede forældrene.

En måned inden voldtægten mod den 10-årige forsøgte den 17-årige at voldtage en 17-årig pige i en kælderskakt i Herning midtby.

Forsvarsadvokaten fik i juni strafudmålingen udsat, da han ønskede en fornyet erklæring fra Retslægerådet. Det ønske afviste Vestre Landsret, og det var derfor den oprindelige erklæring, der i dag blev fremlagt i retten.

Egnet til straf
Retslægerådet havde vurderet, at den unge mand var egnet til almindelig straf, men at han ville have udbytte af en socialpædagogisk behandling, altså en såkaldt ungdomssanktion.

Forsvareren bad derfor også retten om at idømme den 17-årige en ungdomssanktion, men det ville anklager Jacob Bådsgaard Nielsen ikke høre tale om, og retten endte med at give ham ret.

Den 17-årige har endnu ikke afgjort, om han vil anke dommen.