Inder opkalder butik efter Adolf Hitler

16x9
Rajesh Shah Foto:

Rajesh Shah siger, at han ikke vidste, at navnet Hitler med et hagekors ville være kontroversielt

En indisk tøjbutiksejer har vakt et lokalt ramaskrig, da han åbnede sin butik med navnet Hitler og et hagekors på facaden. Det skriver Times of India. Til gengæld har han fået omtale, der er nået jorden rundt.

Ejeren Rajesh Shah siger, at han ikke var opmærksom på, at navnet ville kunne blive opfattet som stødende. Han siger, at navnet kommer af, at hans forretningspartners bedstefar blev kaldt Hitler, fordi han var meget skrap.

"Helt ærligt. Indtil vi ansøgte om varemærkebeskyttelse, vidste jeg kun, at Hitler var en streng mand. Det var først for nylig, at vi læste om Hitler på internettet," siger Rajesh Shah.

Han siger, at de har brugt masser af penge på deres skilt, reklamer og visitkort, og at de er villige til at ændre navnet, hvis de får økonomisk kompensation.

Et medlem af det jødiske samfund i Gujarat beøgte butikken i søndags, og han giver ikke meget for Rajesh Shah forklaring.

"De vidste, hvad navnet betød, og hvad Hitler står for. De havde undersøgt det helt ned til, hvordan diktatoren bar sine manchetknapper. Vi foreslå dem et alternativ design, men de sagde, at navnet havde givet dem en glimrende omsætning, siden de åbnede for en uge siden."