Pushere sættes på fri fod

Trods klare beviser blev udenlandske pushere sat fri i København

Politiet i København har i mindst otte sager løsladt udenlandske narkosælgere, selv om de har klare beviser imod dem.

TV 2 | NYHEDERNE fortæller i aften, hvordan en gruppe på otte narkotikasælgere, der blev anholdt for salg og besiddelse af hård narkotika den 24. maj, aldrig blev fremstillet i dommervagten. I stedet blev pusherne løsladt.

Pusherne er alle udlændinge, og ingen af dem har fast adresse i Danmark. I dag ved ingen, hvor mændene er. De kan fortsat opholde sig i København, men de kan også være rejst videre til et andet EU-land.

Københavns politi fastholder, at sagerne kan ende for retten, selv om man ikke ved, hvor mændene opholder sig eller om de fortsat sælger narkotika.

"Vi vil nu tage stilling til, om der skal rejses tiltale i sagerne. Det forventes afgjort inden for de næste 8-14 dage. Der er altså ikke tale om, at de ikke bliver retsforfulgt for deres lovovertrædelser, blot fordi de ikke er varetægtsfængslede," udtaler advokaturchef Jens Rasmussen til TV 2 | NYHEDERNE.

Da mændene blev anholdt, blev de observeret i at sælge narkotika, og deres kunder fortalte politiet, at der var tale om pushere. De var alle i besiddelse af narkotika. En af mændene havde 38 såkaldte salgskugler på sig. Det svarer til over fem gram kokain. Alligevel blev ingen begæret varetægtsfængslet og alle blev løsladt.

"Jeg synes det er meget overraskende, at man ikke vælger at fremstille dem. Forklaringen må andre komme med, men jeg må sige, at jeg undrer mig over, at der ikke er sket fremstilling," siger Claus Oxfeldt, formand for Københavns Politiforening,

De seneste dage er det kommet frem, at betjentene på station City ikke har anholdt gadepushere på Vesterbro siden maj.