Chokerede politikere: "Det hele sejler simpelthen"

TV 2s afsløringer af åbenlyst narkosalg, som politiet har opgivet, vækker harme

Skarp kritik af Københavns politi fra oppositionen mandag aften.

Det sker på baggrund af TV 2s afsløring af, at det blandt andet er asylansøgere fra Sandholmlejren, der står for salget af hårde stoffer på Vesterbro i København.

Asylansøgerne har tilsyneladende frit spil, fordi politiet har nedprioriteret narkoindsatsen i en periode.

Og den politibeslutning forstår man ikke på Chistiansborg.

Fiasko for retssystemet
Billederne af narkosalget på Vesterbro i København vækker harme hos oppositionen.

TV 2's kriminalmagasin, Station 2 dokumenterede nemlig tidligere på aftenen, hvordan en række asylansøgere er involveret i åbenlys narkohandel på Vesterbro. En narkohandel som politiet slet ikke efterforsker på gadeplan.

Det er Københavns Politi, der selv har valgt at frede narkopusherne i en periode for i stedet at sætte ind mod lommetyve. Men den beslutning er forkert, lyder det fra Dansk Folkepartis Martin Henriksen.

"Det er en fiasko for retssystemet. Det er en fiasko for regeringen og jeg mener slet ikke, at man kan leve med det her," siger han.

Og hos Venstre er Inger Støjberg helt enig. Partiet frygter, at problemet bliver endnu værre, når regeringen vil sende asylansøgere ud i samfundet for at arbejde.

"Man gør problemet værre ved at have en lempelig asylpolitik. Det hele sejler simpelthen," siger Inger Støjberg.

Justitsministeren er i øjeblikket i Grønland, men Dansk Folkepartis Martin Henriksen er ikke i tvivl om, hvad Morten Bødskov bør gøre, når han kommer hjem.

"Justitsministeren må på banen. Han må kalde politiledelsen ind, stille dem op på rad og række, se dem i øjnene og sige til dem: "Kære venner, det er ikke godt nok. I må se at få styr på det ellers er det måske et andet arbejde, de skal have."

Forventer politiet prioriterer narko
Karina Lorentzen fra SF er formand for retsudvalget.

"Det er uacceptabelt, at man kan finde billeder af folk, som handler så åbenlyst. Jeg vil ihvertfald følge meget tæt, hvordan det her kommer til at gå fremover," siger hun.

"Det kan da godt være, at vi skal overveje en ny praksis fremover. Det er ihvertfald meget vigtigt, at man tager det alvorligt."

"Det er en form for kriminalitet og jeg har en klar forventning om, at politiet prioriterer det her. Jeg vil ikke se, at asylansøgere eller andre for den sags skyld render og sender stoffer ustraffet på Vesterbro."