Minister fik Thornings skattepapir

16x9
Troels Lund Poulsen Foto:

Den tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og hans særlige rådgiver, Peter Arnfeldt, fik på et møde 16. september 2010 hver sin papirkopi af afgørelsen i den daværende oppositionsleder, Helle Thorning-Schmidt, og hendes mand, Stephen Kinnocks, skattesag. Det skriver Politiken søndag.

Afgørelsen blev et år senere lækket til dagbladet BT. Ministeren og hans rådgiver har hidtil afvist at oplyse, om de fik skatteafgørelsen.

På mødet 16. september 2010 med departementschef Peter Loft og en meddirektør fik ministeren og hans rådgiver ifølge Politiken en kopi af den såkaldte agterskrivelse - en foreløbig afgørelse, som skatteyderen kan gøre indsigelse imod. Og det er netop en kopi af agterskrivelsen, som blev lækket til BT, viser Københavns Politis efterforskning i lækagesagen.

Ikke nødvendigvis forkert
Ifølge professor i skatteret ved Aarhus Universitet Jan Pedersen er der hverken noget ulovligt eller forkert ved, at Troels Lund Poulsen fik en kopi af Thorning-familiens fortrolige skatteafgørelse:

"Så længe det bliver inden for Skatteministeriets rammer, er det ikke noget problem at give ministeren indsigt i oplysningerne. Men i lyset af, at afgørelsen er blevet lækket, har det vist sig ikke at være særlig klogt," siger Jan Pedersen til Politiken.

Skattesagskommissionen skal både undersøge lækagesagen, og om der er sket magtmisbrug under behandlingen af Thorning-Kinnocks skattesag. Politiken kunne i november sidste år afsløre, at Peter Loft havde holdt fem møder på en måned under sagens afgørelse med ledelsen i Skat København om sagen. Desuden forsøgte han at få fire linjer, han selv havde forfattet, med i afgørelsen.

De fire linjer kom ikke med i skatteafgørelsen. Men kommissionens materiale viser, at BT ud over en kopi af skatteafgørelsen også har fået oplysninger om eksistensen af de fire linjer og om Frode Holms påstande, selv om de kun var kendt af en meget snæver kreds i Skat København og Skatteministeriet, bl.a. Troels Lund Poulsen og Peter Arnfeldt.

Troels Lund Poulsen har afvist at udtale sig til Politiken om skattesagen.