Qvortrup: Smart gjort af Thorning

TV 2's politiske kommentator mener statsministeren har handlet klogt ved at fremlægge afgørelse

Det er smart gjort af statsminister Helle Thorning-Schmidt, at hun i dag i Politiken har fremlagt de ni sider baggrundsmateriale fra Skats afgørelse.

Sådan lyder vurderingen fra TV 2|NYHEDERNEs politiske kommentator Henrik Qvortrup.

De hidtil hemmeligholdte sider om Skats afgørelse, ville nemlig ifølge Henrik Qvortrup kunne give anledning til konspirationsteorier, når undersøgelsesretten på tirsdag indleder undersøgelsen af Thornings skattesag.

"Den angrebsflanke, den kilde til konspirationsteorier, er nu elimineret. Det synes jeg er smart gjort af Thorning," lyder det fra Henrik Qvortrup.

Med hensyn til det, som Qvortrup udtrykker det, "mere saftige aspekt", at Thorning i dag også har været ude og afvise rygter om, at hendes mand skulle være homoseksuel, det finder Qvortrup ganske usædvanligt.

"Det er helt uden sidestykke, at Thorning føler, at hun og hendes ægtefælle Stephen Kinnock skal begå et indlæg i dagbladet Politiken, hvori de bedyrer at hendes mand ikke er homoseksuel," siger Henrik Qvortrup.

Ifølge Qvortrup hænger det sammen med at Helle Thorning-Schmidt på forhånd har kunnet se, at lige præcis det aspekt vil komme til at indgå i undersøgelsesrettens arbejde.