"Det var en meget ubehagelig oplevelse"

Personalet og patienterne på skadestuen i Odense fik sig en forskækkelse under nattens tumult

Personalet på skadestuen i Odense måt­te i nat springe for livet, da op mod 70 mand bevæbnet med køller trængte ind og smadrede skadestuen i et forsøg på at få udleveret en 26-årig mand, som forinden var blevet skudt i Vollsmose.

"Der var kun ganske få betjente til stede på skadestuen. Det lykkes ikke for dem at barikadere dørene, så der trænger mange mennesker bevæbnet med køller ind. De løber rundt i gangene for at lede efter den person, som er blevet bragt ind," fortæller en af sygeplejerskerne fra hospitalet til TV 2 News.

"De banker rundt med køllerne, og havde en meget truende adfærd. Det var en meget ubehagelig oplevelse både for personalet og for patienterne," siger hun.

Overvejer at indsætte vagter
Odense Universitetshospital overvejer nu at indsætte vagter efter nattens uroligheder.

"Vi har ingen vagter på vores skadestue, men det er naturligvis noget, vi overvejer, om der er brug for," siger Jane Kragelund, direktør for Odense Universitetshospital.

Hospitalet er nu i gang med debriefe de, der har været involveret i episoden.

"Vi er først og fremmest glade for, at ingen er kommet til skade. Nu snakker vi med personalet, så vi kan tilbyde dem psykologisk bistand og debriefe om situationen," siger Jane Kraglund.

"Vi er også i gang med at identificere de patienter, som har oplevet situationen, så vi kan tage hånd om dem også. Der er ingen tvivl om, at det har været en voldsom oplevelse for alle," siger hun.