Republikaner: Kvinder bliver ikke gravide af voldtægt

Republikansk politiker sætter spørgsmålstegn ved gravide voldtægtsofres troværdighed

"Sådan som jeg har forstået det fra læger, er det virkelig sjældent. Hvis der er tale om en reel voldtægt, har kvindekroppen måder at lukke hele systemet ned." Med den bemærkning på KTVI television i St. Louis om graviditet efter voldtægt har den republikanske politiker Todd Akin udløst et ramaskrig i USA. Den særlige præventionsform skulle ifølge ham gøre særregler for abort for voldtægtsofre overflødige. Abort er forkert og bør være forbudt, mener han.

Todd Akin, der støttes af den konservative tea party-bevægelse, mener dog, at problemet med graviditeter udløst af seksuelle overgreb, er "et særlig svært etisk spørgsmål".

"Lad os antage, at det måske ikke virkede eller noget. Jeg mener, at der skal være en straf, men straffen skal ramme voldtægtsmanden og ikke barnet," forklarede han sig.

Efter at kritikken efter indslaget er haglet ned over politikeren, der går efter en plads i USA's senat, har han efterfølgende trukket i land og sagt:

"Det er klart, at det ikke afspejler den dybe medfølelse, jeg har med de tusinder af kvinder, der bliver voldtaget og misbrugt hvert eneste år."

Dette får ham dog ikke til at skifte holdning i forhold til graviditet udløst af voldtægt. Han mener fortsat, at hvis en kvinde bliver gravid af en voldtægt, må hun stå graviditeten igennem.