'Tør du poste dette på Facebook, Vestager?'

Mogensen og Kristiansen udfordrede Margrethe Vestager.Se, om hun tog udfordringen op

Forleden høstede en kritisk kommentar på økonomi-og indenrigsminister Margrethe Vestagers Facebook-profil 40.000 støtteerklæringer. Her beskrev en person, som følger ministeren på Facebook, Margrethe Vestager som et 'arrogant og kynisk menneske'.

Det skete efter hun havde givet en stikpille til dagpengemodtagerne, ved at sige 'sådan er det jo'.

Det gjorde ondt på de implicerede parter i dagpengekonflikten, og netop det emne tog TV 2 NEWS politiske magasin Mogensen og Kristiansen op i dag, og til sidst uddelte de en plakat til Margrethe Vestager, hvor man ser ministeren iført æselører og en såkaldt dummehat.

"Du kan jo poste den på Facebook, hvis du vil?", sagde Michael Kristiansen, hvortil Peter Mogensen tilføjede: Man kan jo gætte på, at nogen af de der 40.000 de vil klikke sig ind og like?'

Margrethe Vestager svarede i første omgang ikke på, om hun ville gøre det eller ej, men kort efter programmet, som blev filmet i går, postede hun fotoet af hende selv med hat og ører på Facebook og høstede en masse likes og kommentarer, som både hyldede hendes mod, men som også fortsatte kritikken.

Har i smidt telefonerne væk?
Margrethe Vestager modtog 'æren' på vegne af den samlede regering, som Michael Kristiansen mener har holdt sommerferie tre forskellige steder og været for dårlige til at tale sammen.

"Det minder om skolegårdsmobning", udtrykte Peter Mogensen det og spurgte Margrethe Vestager om, 'hvofor hun var så hård ved SF' og 'hvorfor har I smidt hinandens mobiltelefoner ud, så I ikke kan ringe til hinanden?'

Økonomi- og indenrigsministeren holdt dog fast i, at regeringssamarbejdet fungerer fint, ligesom udenrigminister Villy Søvndal også understregede det forleden dag.

Vil forhandle med alle
"Vi supplerer hinanden på glimrende vis, fordi det er jo åbentlyst, at vi vil forhandle finanslov med Enhedslisten. Enhedslisten er jo det parlamentariske grundlag, vi har, men det der er lige så åbentlyst blandt andet med skatteaftalen og reform af førtidspensioner og med fleksjob i baghovedet, det er regeringens ambitioner om bredt samarbejde," siger Margrethe Vestagerog tilføjer:

"Jeg håber, vi kan lave en finanslov hvor Venstre Og Konservative også er med - i hvert fald i dele af det."

Læs Vestagers Facebook-besked
På Facebook vælter de kritiske indlæg fortsat ind, og Margrethe Vestager har derfor lavet et fælles opslag til sine kritikere:

'Min kommentar til de mange indlæg, der i øjeblikket bliver postet her på min Facebookside: Det er hårdt at være uden job. Derfor har regeringen fra dag ét arbejdet for flere arbejdspladser nu og i årene fremover. Løsningen er ikke at fastholde mennesker på offentlig forsørgelse. Der er hver dag mennesker, som mister retten til dagpenge, for dagpengene er og har altid været for en begrænset periode. Netop derfor prioriterer vi, at der bliver skabt job. Regeringens ambition er klar: vi ønsker flere i arbejde ­ færre på forsørgelse. Derfor har regeringen gennemført og vil fortsat gennemføre initiativer og tiltag, der holder ledigheden så lav som mulig, øger beskæftigelsen og sikrer, at man kan få en relevant efteruddannelse, der sikrer ens kvalifikationer', skriver hun.