FOTO: Ups - en noget speciel politiparkering

16x9

FOTO: En TV 2_læser blev noget forundret over, hvor betjente placerede bilen

Betjente i en patruljevogn trodsede reglerne og parkerede lige foran et 'parkering forbudt'-skilt i Lyngby i går eftermiddags.

Og det undrer Heino Mathiassen, der i kraft af sit arbejde, skulle holde ind med sin lastbil i nærheden af politibilen på Gl. Jernbanevej i Lyngby ved halv seks-tiden.

"Kvinden kørte, og parkerede ved parkering forbudt-skiltet - manden blev tilbage ved bilen, og han pillede lidt ved radioen, som hylede og skrattede," siger Heino Mathiassen, som tog et par billeder af den noget specielle parkering og sendte dem ind til TV 2.

"Skiltet var åbenbart usynligt."

Lignede en søndagsudflugt
En parkerings-vagt befandt sig lige i nærheden, men han reagerede ikke på, at politiet holdt et forkert sted.

"De burde have fået en bøde," lyder det fra Heino Mathiassen, som mener at det naturligvis er i orden med alternative parkeringer, når politiet har hastesager.

"Men det lignede mere en søndagsudflugt."

Heino Mathiassen mener, at det kan give politiet problemer, hvis betjentene ikke overholder reglerne.

"Rent ud sagt kan jeg godt forstå, at folk mister respekten for dem - når vi ikke må holde der, så må de heller ikke," siger han til tv2.dk

"Jeg ryster bare på hovedet af dem."

Udgangspunkt er lovlig parkering
Nordsjællands Politi oplyser, at betjentene som regel overholder reglerne.

"Udgangspunktet er, at vi parkerer lovligt - medmindre de er ude i en udrykningsmæssig opgave," siger pressetalsmand Henrik Suhr.

"Vi vurderer fra gang til gang efter den melding, vi har fået."

Betjentene har ikke nødvendigvis udrykning og blåt lys på bilen, når de rykker ud på en 'udrykningsmæssig opgave', da det kan advare forbrydere.