OL kunne samle hele Norden

Kronprins Frederik, som er International Olympic Committee-medlem, har i dag meldt ud, at han godt kan forestille sig et OL arrangeret af Danmark, Norge og Sverige i fællesskab.

Ideen går ud på, at gøre det mere økonomisk overkommeligt - i krisetider og i små lande - at drømme om engang at blive vært for De Olympiske Lege.

Vi skulle holde det sammen
Udmeldingen puster liv i de lokale OL-drømme.

"Det samler jo hele Norden, Skandinavien, så det synes jeg lyder som et rigtig fint forslag," siger Michael Andren, som i dag blev gift i København.

Og svenske Galcia Andersson ville ikke have noget imod at dele OL med Danmark.

"Danmark er ret lille, så vi skulle holde det sammen," siger hun.

Og også formand for Folketingets Kulturudvalg er positivt indstillet.

"Hvis flere lande må gå sammen om at holde et OL i fremtiden, så bliver der noget mere lighed," siger formanden Flemming Møller Mortensen til TV 2 News.

"For ellers er det kun de allerstørste lande og de allermest rige nationer, som vil kunne løfte den her opgave - så jeg hilser egenligt princippet meget velkomment."

Meget med 33 milliarder
Det er dog ikke alle, der er helt med på idéen.

"Altså OL er jo fedt, men det er også noget med, at man skal holde hjertet varmt og hovedet koldt - og specielt hovedet koldt, når det gælder økonomi," siger kulturminister Uffe Elbæk.

Og det er dyrt at afholde legene - man vurdere at der er brugt omkring 100 milliarder på begivenhederne i London.

Og selv om man deler udgifterne i tre - mellem Danmark, Norge og Sverige - så bliver det en dyr omgang.

"Som københavner så kunne jeg nok godt synes, at det var rart med nogle nye sportsfaciliteter, men 33 milliarder er nok lige i overkanten" siger Jess Pedersen fra København.

Og danskerne skal dog heller ikke regne med, at få legene til landet i nær fremtid - i hvert fald ikke hvis det står til partiet Venstre.

"Der er ikke nogle planer, hverken hos os - og jeg tror heller ikke hos regeringen - om at lægge OL-billet ind lige nu," siger idrætsordfører Martin Geertsen til TV 2 News.