Manden som skred ind mod OL-snyd

Danske Torsten Berg lugtede lunten, da OL_deltagere spillede for at tabe

Danske Torsten Berg har fået en højst uvillig rolle ved De Olympiske Lege i London. Egentlig er hans opgave som turneringsleder at holde sig i baggrunden. Men pludselig stod han midt i OLs største skandale, da to dame-double-par i badminton helt, i strid med den olympiske ånd,spillede for at tabe.

"Der er det specielle ved det, at kvinderne tydeligvis ikke forsøger at vinde," siger Torsten Berg, som nu har været fast spaltestof i verdens medier siden i tirsdags.

"Jeg tænke - det er en helt usædvanlig situation i badminton. Det har vi nærmest aldrig oplevet før. Det er en situation, som ikke er dækket af nogle regler, så vi må finde den bedst mulige løsning," tænkte jeg.

Spillernes opførsel blev for meget for Torsten Berg, og derfor skred han til en helt usædvanlig handling for en turneringsleder.

"Jeg går ud og lytter til dommeren, som er i vanskeligheder. Og derefter går jeg på banen og kalder spillerne sammen, og advarer dem mod at de er i en ganske alvorlig situation."

Spillet blev efterfølgende ikke meget bedre, men kampen blev gennemført. På banen ved siden af blev der også spillet en dame-double, som var tilsvarende ringe. Hele miséren endte efterfølgende med, at de i alt otte badmintonspillere blev smidt ud af OL, fordi de gik på banen for at tabe.

Thomas Lund, generalsekretær for det internationale badmintonforbund sagde efterfølgende:

"Vi er tilfredse med, at vi har været i stand til at håndtere en situation, som tydeligvis bragte spillet i en uetisk position."

Torsten Berg skal efter den olympiske badmintonturnering nyde et par dage i London sammen med sin kone.