3F: De slår politisk plat på Vejlegården

Det er ren politisk plat.

Sådan lyder kritikken af de politikere, der her til aften spiste stegt flæsk med persillesovs på Restaurant Vejlegården.

En af Restaurant Vejlegårdens støtter inviterede 110 personer på stegt flæsk for at støtte ejeren, Amin Skovs, kamp mod fagforeningen 3F.

Den tidligere beskæftigelsesminister Inger Støjberg, Liberal Alliances leder Anders Samuelsen og Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl var de mest prominente navne.

Flytter fokus
Men det flytter fokus fra det, som konflikten startede med at være - nemlig en konflikt om overenskomster, lyder det fra 3F.

Nu handler det om, at politikerne vil profilere sig selv.

"Så synes jeg, det er politisk plat at man går ud og forsøger at profilere sig på andre," siger Martin Jensen, som er formand i 3F Vejle, til TV 2 Nyhederne.

Konflikten om Vejlegården startede i marts, da 3F begyndte at blokere restauranten, så den havde svært ved at modtage varer og få fjernet skrald.

Og for 14 dage forhindrede 3F den lokale avis i at trykke annoncer for restaurantens stegte flæsk.

Lad os bruge hinanden
Restauratør Amin Skov har ikke noget imod, hvis han blot er en lille brik i det politiske spil.

"Hvis enderesultatet er, at vi får et bedre system og vi får modificeret den danske model, så lad os bruge hinanden."

På lørdag har frivillige arrangeret en støttedemonstration for 3F uden for Vejlegården - men der har endnu ikke været meldinger om kendte politikere, som har meldt sig på banen.