Pia K: Enhedslistens ideal som Pol Pots

16x9

Det er ikke blide ord om Enhedslisten, der står i ugebrevet fra Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, i dag.

Hun kritiserer partiet for udmeldingerne om, at der snart kan komme en revolution - med omfattende strejker, blokader og civil ulydighed - som blandt andet vil føre til nationalisering af store dele af den finansielle sektor.

"Det nærmeste, man kommer Enhedslistens idealsamfund er muligvis Cambodja/Kampuchea under massemorderen Pol Pot, hvis 'Røde Khmerer' naturligvis også havde deres tilhængere på den danske venstrefløj, og som på kun fire år myrdede og torterede cirka 1,7 millioner mennesker i perioden 1975-1979," skriver Pia Kjærsgaard.

"Der går en lige linje fra Pol Pot til Per Clausen. Målet er det samme - og målet helliger som bekendt altid midlet, når det kommer til stykket," lyder det senere.

Må skyldes varmen
Hos Enhedslisten undrer folketingsmedlem Per Clausen sig over de stærke udmeldinger.

"Det må skyldes sommervarmen, der hvor Pia Kjærsgaard opholder sig. Varmen må være blevet for meget for hende - hun kan umuligt være i den danske sommer," lyder det fra Per Clausen.

"Det er umuligt at forholde sig til den slags udsagn."

Folketingsmedlemmet siger, at Dansk Folkeparti ikke kunne ramme mere ved siden af end sammenligningen med Pol Pot.

"Vi mener, at forandringerne skal ske fredeligt - uden nogen former for vold - og de skal ske på baggrund af en demokratisk proces."

"Intet kunne være fjernere fra Pol Pot."