Fireårig pige udsat for overgreb

Pigen blev udsat for seksuelle overgreb, efter hun var blevet tvangsfjernet fra sine forældre

Et forældrepar i Nordjylland fik i januar tvangsfjernet seks af deres syv børn af Brønderslev Kommune, fordi der var mistanke om, at den ældste søn havde begået seksuelle overgreb mod sine søskende.

Men 3. april droppede politiet sagen. Der var "ikke var formodning om, at der var sket noget strafbart".

Alligevel valgte Brønderslev Kommune, at børnene fortsat skulle været fjernet fra hjemmet

Og i den periode blev en fireårig pige fra familien udsat for seksuelle overgreb på døgninstitutionen Sabroegaarden i Skive, hvor hun var anbragt.

Det var en ældre dreng på institutionen, der havde samleje med pigen.

"Jeg er fuldstændig chokeret over, at sådan noget kan ske sådan et sted. De burde være så trygge sådan et sted," siger pigens mor, Vinnie Gade.

I Skive Kommune beklager de hændelsen, men mener ikke, at den kunne have været forudset.

"Der her er ikke noget, vi har kunnet forudse, og det er beklageligt. Vi har ikke været udsat for det før, og reelt er det utænkeligt, at det kan ske," siger Svend Frøslev, familiechef i Skive Kommune.

I pigens hjemkommune, Brønderslev Kommune, ønsker den ansvarlige direktør ikke at forholde sig til, om det var en fejl at tvangsfjerne pigen.

"For mig at se hænger de to ting ikke sammen. Jeg kan ikke udtale mig om selve sagen, men vi er selvfølgelig stærkt utilfredse med, at de børn vi anbringer på et opholdssted ikke er beskyttede og værnet om," siger Henning Risager, direktør i Børn og Kultur.

Den fireårige pige er nu anbragt i familiepleje.