Haj overraskede dykkere

VIDEO: Se hajen kredse om Nathan Podmore og Dave Richards

To dykkere, der var taget ud at fiske med harpuner ud for Geraldton i Australien forleden, fik sig en ubehagelig overraskelse, kort efter de var hoppet i vandet.

Nathan Podmore og Dave Richards gik fra at være jægere til at være de jagede på et splitsekund, da en stor hvid haj på tre meter pludselig svømmede rundt om dem. Det skriver thewest.com.

"Jeg var lige hoppet i vandet og havde ikke skudt en eneste fisk, og så var den der," siger Nathan Podmore.

Fornemmede noget bag sig
De to 26-årige mænd var sejlet mindre end en kilometer ud fra kysten, og dykkede på cirka 11 meter dybt vand.

"Nathan var i vandoverfalden og var ved at gøre klar til at dykke, da jeg fornemmede noget bevæge sig bag ved mig," fortæller Dave Richards.

"Jeg vendte mig rundt og så det bagerste af hajen en meter væk. Mit hjerte sank bare, og så forsøgte jeg at få Nathans opmærksomhed," fortæller han.

Nathan Padmore havde et minikamera på hovedet, som filmede hajen, mens de to kammerater rykkede sammen. De var godt og vel 15 meter fra deres båd, men hajen kredsede omkring dem, så det var svært at komme i retning af båden.

Prikkede til hajen
Til deres held formåede de at bevare roen og svømmede langsomt og uden pludselige bevægelser mod båden med deres harpuner rettet mod hajen.

Et par gange kom den så tæt på, at de prikkede til den, for at holde den på afstand.

"Da vi nåede båden, holdt jeg hovedet i vandet, til jeg var sikker på, at jeg havde tre-fire sekunder til at komme op," siger Nathan Podmore.

Som deres video viser, var det to lettede herre, der efterfølgende stod i sikkerhed på deres båd.