Forfatter om Thorning: Det er ret tomt

"Thornig er i baghjul på hele kongerækken af socialdemokratiske ledere før hende," mener Georg Metz

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) får hårde ord med på vejen af forfatter og journalist Georg Metz i denne uges udgave af "Ugen på Spidsen" på TV 2 NEWS.

Det sker efter en uge, hvor statsministeren har fået massiv kritik fra bl.a. partiforeningen i den socialdemokratiske højborg Aalborg.

Samtidig viser en meningsmåling fra Megafon, at tilliden til statsministeren blandt 55 procent af vælgerne enten faldet eller faldet meget siden valget sidste år.

Det skyldes - ifølge Georg Metz - at udover den socialdemokratiske, politiske kurs er ødelæggende, ligesom Socialdemokraterne er i en ødelæggende ledelseskrise, siger han:

"Den er betragtelig, fordi det er svært at finde ud af, hvor Helle Thorning-Schmidt egentlig mener. Hun er retorisk meget svag. Dét, der kommer, er ret tomt."

I baghjul på hele kongerækken
Han understreger, at Helle Thorning-Schmidts forgænger på posten - Lars Løkke Rasmussen (V) - heller ikke var den store filosof.

"Men af de socialdemokratiske ledere er hun absolut i baghjul på hele den kongerække, der har været før hende," siger Georg Metz.

Sognepræst: Kritik er ikke fair
Sognepræst og debattør Kathrine Lilleør er uenig og mener, at det er alt for tidligt at skrive regeringens begravelsestale.

"Man kan bedømme statsministre på mange måder, man kan jo også bedømme hende på, at hun har et ministerhold, som har gennemført ganske mange forlig, seneste et skatteforlig. Jeg er overrasket over, at hun bliver hamret så kraftigt ned," siger hun.