Så nemt er det at købe hash i provinsen

Åbenlys hashhandel foregår ikke kun på Christiania. Der sælges hash på gaden selv i mindre byer

Hashhandel er langt fra kun et storbyfænomen. I TV 2|NYHEDERNE klokken 19 blev det med skjult kamera dokumenteret, at man i Kolding, Lunderskov og Vejen kan finde og købe hash på få minutter. I Kolding og Lunderskov foregår salget midt på hovedgaden.

TV 2|NYHEDERNE gennemførte et eksperiment, hvor en medarbejder blev sat af midt i tre byer, han aldrig havde besøgt tidligere. Han havde intet forudgående kendskab til byerne og ingen kontaktpersoner. Men alene ved at spørge på gaden, lykkes det ham at finde og købe hash.

I Kolding købte TV 2|NYHEDERNEs journalist hash på en udendørscafe midt på byens gågade, Jernbanegade. Handlen foregår midt på eftermiddagen i forretningernes åbningstid. Det tager mindre end 15 minutter at finde og købe hash.

Flere hashsælgere i Lunderskov
I Lunderskov, som er en lille by med 3000 indbyggere, finder TV 2|NYHEDERNEs journalist frem til flere forskellige hashsælgere. Og igen finder og køber han hash midt på byens hovedgade.

Også i Vejen er der hurtig og let adgang til Hash.

Man kan heller ikke forbyde sex før ægteskab
Til at debaterer legalisering af hash, havde TV 2|NYHEDERNE inviteret Kathrine Lilleør, der er sognepræst og politisk debatør, Karina Lorentzen Denhardt (SF), der er formand for Retsudvalget, og Irene Stapel Melander, der er forstander Efterskolen i Lunderskov, hvor det altså også var nemt at finde hash.

"At forbyde hash, svarer stort set til at forsøge at forbyde sex før ægteskab. Det kan ikke lade sig gøre," lød Lilleørs åbningsreplik.

Kathrine Lilleør opfordrer politikerne til at ankomme til virkeligheden og finde en pragmatisk løsning på problemrne med hash.

Hertil svarede Karina Lorentzen Denhardt, at udgangspunktet er, at hash er ulovligt.

"Jeg synes vi skal kigge bredt på, hvilke nye redskaber vi kan tage i brug, hvis vi vil have mindre misbrug," sagde Karina Lorentzen Denhardt. Hun foreslår derfor at der bliver nedsat en kommission, som skal kigge på alle initiativer, også afkriminalisering.

Irene Stapel Melander fra Lunderskov Efterskole er heller ikke klar til at afkriminalisere hash.

"Der er nogle værdier for, hvordan man vil vælge at leve sit liv, og hvad man vil med det. Og som skolemenneske har jeg meget svært ved at sige: Gør du bare det, som du ved måske kan ødelægge, eller til dels smadre, nogle af de muligheder for selv at være med til at forme dit liv," sagde Irene Stapel Melander.