"Jeg daskede lidt til ham"

16x9

Stedfar forklarer sig i dag i retten i sagen om lille Tobias, som døde af en lang række skader

"Jeg prøver at daske til ham, nive ham i øret, nive ham i armene og i benet, Der er ingen reaktion. Han kigger på en, men han er fraværende."

Sådan forklarede stedfaderen til den 15 måneder gamle Tobias, der døde af en lang række skader for to år siden, i retten i dag. Det skriver BT.dk.

Den 29-årige stedfar afgav i dag forklaring i retten i Sønderborg, hvor han sammen med Tobias' mor er tiltalt for vold med døden til følge overfor den 15 måneder gamle dreng.

Stedfaderen forklarede, at han aldrig havde været voldelig overfor drengen. Mærker, som senere blev fundet på drengen - blandt andet bidemærker - forklarede han med, at han havde været hårdhændet ved den bevidstløse dreng for at få liv i ham igen.

"For at få en reaktion ville jeg prøve at svinge ham lidt. Jeg holdte ham i armene men jeg svingede, men så røg hans hoved bagud. Så jeg tog fat under armene og svingede. Det gjorde jeg i tre minutters tid. Jeg ruskede ham også lidt og bed ham i kinden, siger stedfaderen på en rekonstruktionsvideo, der blev vist i retten i dag.

Han nægter at have skadet drengen, men indrømmer at parret ofte placerede drengen i et mørkt rum, når han skreg.

"Det var ikke til at holde ud. Tobias begyndte at græde, når han så os mænd. Det var ikke bare klynken, det var skrigeri. Så mig og en ven blev enige om, at vi skulle sætte drengen ud i et rum for sig selv," forklarede stedfaderen ifølge BT.dk.

Tobias døde i juli 2010, og efterfølgende fandt man over 80 skader på hans krop - blandt andet hovedskader og et brækket lårben.

Tobias's mor har tidligere forklaret i retten, at stedfaderen stod bag mishandlingen - men det nægter stedfaderen pure:

"Jeg prøvede så vidt muligt at holde hovedet koldt. Jeg har ikke slæbt ham eller hevet i ham," forklarede han.