Britisk magasin: Thorning mister venner

16x9

"The Economist" noterer sig, at den danske statsminister har haft det hårdt både i EU og i Danmark

Det er ikke let at være Helle Thorning-Schmidt for øjeblikket.

Det skriver det britiske magasin "The Economist", efter Helle Thorning-Schmidt i tirsdags afsluttede Danmarks halve år som EU-formandsland.

En afslutning, som blev overskygget af striden om Schengen mellem EU's medlemslande og EU-parlamentet. Ligesom hele det danske formandsskab har været overskygget af andre store problemer:

"De sidste seks måneder har været domineret af en krise i euro-zonen, som Danmark ikke er medlem af, og af et fransk valg. At et lille land overhovedet har kunnet opnå noget som formandsland er prisværdigt," skriver The Economist.

Men, tilføjer "The Economist", Helle Thorning-Schmidts problemer på den internationale scene er det rene vand sammenlignet med problemerne på hjemmefronten.

"The Economist" noterer sig, at mens det går ganske godt økonomisk - i hvert fald sammenlignet med resten af EU - så har regeringen tabt rekordmeget i meningsmålingerne i løbet af de første ti måneder ved magten.

"Det næste valg tyder på at blive en let sejr for centrum-højre i dansk politik," skriver "The Economist".

Ikke mindst fordi regeringens undervejs har gjort både sig støtteparti - Enhedslisten - og sine egne vælgere sure ved at indgå forlig med højresiden i dansk politik.

"En følelse af forræderi spreder sig blandt hendes egne vælgere, så statsministeren kan få svært ved at sidde hele den fire års valgperiode ud, "skriver det britiske magasin.