Kaptajn for forlist Concordia sat på fri fod

16x9

Efter et halvt år i husarrest er kaptajnen for det forulykkede krydstogtskib løsladt

Efter at han har tilbragt mere end et halvt år i husarrest, har italienske dommere besluttet at løslade kaptajnen for Costa Concordia, som forulykkede ved den italienske kyst den 13. januar i år. Det skriver BBC.

Mindst 30 mennesker mistede livet ved ulykken.

Kaptajnen, Francesco Schettino, blev sat i husarrest den 17. januar. Han står over for beskyldninger om manddrab.

Samtidig anklages han for at være skyld i forliset, at have forladt skibet i forbindelse med ulykken, at have svigtet i forhold til at slå alarm - og ikke mindst beskyldes han for at have ødelagt et naturområde.

Kaptajnens advokat, Bruno Leporatti, har længe argumenteret for at afbryde husarresten, men selvom Francesco Schettino nu er på fri fod, så er han blevet beordret til at blive i sin hjemby - Meta di Sorrento.

Dommer Valeria Montesarchio, som leder de foreløbige undersøgelser, løslader Schettino, fordi han mener, at det vil være nemt at holde kaptajnen under opsyn i den lille by.

Dommeren har samtidig givet Schettino lov til at kommunikere med andre end familiemedlemmer.

Kaptajnens advokat mener, at hans klient indtil videre har været "fuldstændig samarbejdsvillig", og at Schettino ikke har forsøgt at give andre skylden for det, som er sket.

Costa Concordia kæntrede den 13. januar efter at have ramt et undersøisk skær ved den italienske ø Giglio ud for Toscanas kyst.

Det 114.500 ton tunge gigantskib lagde sig om på siden efter at have ramt skæret kun 300 meter fra kysten. Mod reglerne sejlede det angiveligt tæt fordi øen for at sende beboere på øen en særlig hilsen

Der var i alt 4229 personer om bord på skibet. Blandt dem var fire danskere, som alle overlevede.