Debat: Hvordan skal de unge rådes om stoffer?

16x9
Roskilde festival Foto:

Skal man forbyde unge mennesker at tage stoffer, eller skal man råde og vejlede dem om, hvordan de skal gøre det i erkendelse af, at de gør det lige meget hvad?

Debatten er blomstret op, efter at overlæge og misbrugsekspert Henrik Rindom forleden slog til lyd for metoden med råd og vejledning i TV 2 | Nyhederne.

"De skal være bedre informeret om, hvilke risici de løber, og det bør forældrene være med til at informere dem om," sagde han og slog til lyd for, at forældre i højere grad erkender, at der er stoffer i de miljøer, hvor de unge færdes.

"Når det drejer sig om alkohol siger forældrene; "I må ikke drikke jer fulde. Gør I det, så kommer i til at kysse på de forkerte, I kommer til skade, men skulle det ske, så må I ringe efter os, for I skal ikke rende rundt derude og være fulde." På den ene side; I må ikke. På den anden side; vi ved godt det kan ske, og den samme holdning ville jeg gerne have, at vi havde specielt over for de kemiske stoffer, som er dødelige for alt for mange," sagde Henrik Rindom.

Men hvad mener du - er et totalt forbud vejen frem, eller bør man råde og vejlede sine børn om stoffer og love at hjælpe dem, hvis det går galt? Afgiv din stemme og deltag i debatten.