Özlem Cekic: Jeg går ingen steder

Özlem Cekic (SF) forbliver i SF på trods af, at hun er blevet frataget sine ordførerskaber. Det sker efter, at hun har meldt ud, at hun går mod partilinjen og stemmer mod regeringens skattereform:

"Jeg har aldrig troet på, at jeg ville blive smidt ud, for i SF er der demo­kratisk tradition for, at der er højt til loftet og langt til døren. Jeg er jo SF'er - jeg går ingen steder."

Derefter citerede hun SF's tidligere formand Gert Petersen: Man skal aldrig true med at gå, men med at blive.

"Jeg går ind for, at man skridt for skridt får sin politik igennem. Jeg meldte mig ind i SF, da Villy (Søvndal, red.) var socialordfører og arbejdede for bedre forhold for hjemløse. Jeg er hjemme i SF. Jeg elsker de mennesker, der hver eneste morgen står op og arbejder for SF - derfor går jeg ingen steder," lød det fra Özlem Cekic, da hun landede i lufthavnen i Kastrup efter en udvalgsrejse til USA.

Kan ikke komme bag på ledelsen
Özlem Cekic siger videre, at hendes udmelding om at stemme nej til skattereformen ikke kan komme bag på ledelsen.

"Mit standpunkt er ikke nyt - jeg har vidst, at det var på tegnebrættet, og jeg har gjort, hvad jeg kunne internt for at forhindre, at en regering med SF-deltagelse lavede et udkast til en aftale, hvor man tog fra de bl.a. de arbejdsløse og førtidspensionisterne," siger Özlem Cekic og fortsætter:

"Jeg mener ikke, at jeg har rykket mig politisk. Det har mit parti nogle gange. Og vi har desværre været ret dårlige til udadtil at fortælle om de nødvendige kompromisser, som vi har indgået - og at det ikke er vores politik."

"Det handler ikke om Özlem, men om SF"
Özlem Cekic slår desuden fast, at hele sagen ikke drejer sig om hendes person, men om SF's politik:

"Jeg håber, der stadig er plads til de holdninger, som jeg står for i SF. Det her handler ikke om Özlem, men om at vi som parti ikke kan tage 13.000 kroner fra de arbejdsløse for at give den velhavende jurist skattelettelser."

SF's ledelse fratog i går Özlem Cekic hendes fire ordførerposter, herunder ordførerskabet som socialordfører. Hun tager ledelsens beslutning til efterretning:

"Fordi jeg er blevet frataget mine ordførerskaber, betyder det ikke, at jeg ikke længere vil arbejde for, at de udsatte grupper skal have det bedre i Danmark, eller at man skal have et sikkerhedsnet, der gør at mennesker ikke falder igennem," siger Özlem Cekic.