VIDEO: Se 20 år gamle nyheder og bliv glad

VIDEO: Hvis du havde glemt hvor vildt det var, da Danmark vandt EM, så se disse klip

Det er 20 år siden i dag, og alligevel husker de fleste danskere begivenheden, som var det i går.

Danmarks EM-triumf faldt netop den 26. juni 1992, og landet var på den anden ende. Vejrudsigten stod på sol og næsten 30 grader.

Tv2.dk har været i arkivet og fundet seks indslag fra nyhedsudsendelsen dagen derpå, hvor hele landet var i en kombination af tømmermænd og ekstase.

Samtidig hvilede Europas øjne på vores lille land. Ikke mindst på grund af EM-sejren, men også på grund af vores nej til Maastricht-traktaten kort tid forinden.

Indslag 1: Isabella Miehe-Renard lægger op til jubelreportagen om det danske EM-mirakel: Kampen, jubelscenerne, festen osv.

Indslag 2: En ung Jes Dorph-Petersen fortæller om landsholdets hjemkomst til Danmark, hvor deres chartrede fly blev eskorteret af to F16-jagerfly. Se Schmeichel med politihat, Henrik Andersen i kørestol og en glad Ricardo.

Indslag 3: Danskere i hundredtusindvis drog ud på gader og stræder efter triumfen. Der blev festet til den lyse morgen.

Indslag 4: "If you can't join them, beat them." Der var EF-topmøde i Lissabon dagen efter, og alles øjne var rettet mod Schlüter og Ellemann. Europas problembarn Danmark kunne ikke få hænderne og klaphatten ned.

Indslag 5: Alverdens medier fortalte den utrolige historie om det danske EM-mirakel. Her er et par af de udenlandske tv-stationers dækning dagen derpå.

Indslag 6: Det var stort set umuligt at opdrive udenlandske aviser i Danmark dagen efter. Danskerne ville simpelthen læse, hvad de tyske, franske og hollandske aviser skrev.

I kommentarfeltet herunder er der velkommen til at skrive, hvordan du husker dagen for 20 år siden. Hvor var du, hvordan fejrede du sejren?

Du kan også klikke på linket "Her var jeg, da Danmark vandt EM" øverst i boksen "Se også". Nu kommer du til et Danmarkskort, hvor du kan markere, hvor du var, og skrive, hvordan du fejrede at Danmark blev Europamestre. Har du et billede fra den gang, kan du også uploade det.

Når du har sendt tekst og billede til TV 2, kan du gå tilbage til denne side, og finde din historie på nedenstående kort.