Det siger de om Mursis valgsejr i Egypten

Reaktionerne strømmer ind efter Mohamed Mursis valgsejr ved det historiske præsidentvalg i Egypten.

Talsmand for Det Hvide Hus Jay Carney:

- Vi lykønsker det egyptiske folk for denne milepæl i deres overgang til demokrati. (...) Vi mener, at det er afgørende for den egyptiske regering at fortsætte med at udfylde Egyptens rolle som en søjle for regional fred, sikkerhed og stabilitet.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu:

- Israel sætter pris på den demokratiske proces i Egypten og respekterer udfaldet af præsidentvalget.

Frankrigs præsident, François Hollande:

- Det er vigtigt, at den omstilling, som begyndte i februar 2011, fortsætter, så der i overensstemmelse med de tilsagn, der er givet, kan etableres et demokratisk og pluralistisk system i Egypten samt et retssystem, der garanterer borgerlige og politiske rettigheder til alle borgere og mindretal.

Premierminister i Hamas-regeringen i Gaza, Ismail Haniyeh:

- Vi regner med, at Egypten vil spille en stor ledende rolle, en historisk rolle, i den palæstinensiske sag og hjælpe den palæstinensiske nation med at få sin frihed, vende hjem og helt afslutte belejringen af Gaza.

Qatars regering i udtalelse på det statslige nyhedsbureau QNA:

- Med dette skridt har egypterne bragt deres land i retning af demokrati, så det kan genoptage sin store historiske rolle.

Irans udenrigsministerium i pressemeddelelse:

- Vi glæder os over det egyptiske folks sejr ved dette valg og dr. Mohamed Mursis præsidentskab, og hylder landets martyrer.

(Kilde: Internationale nyhedsbureauer)