BEREGN: Tjener eller taber du på skattereformen

16x9

Indtast dine skatteoplysninger og se om du tjener eller taber på skattereformen

Regeringen, Venstre og Det Konservative Folkeparti har indgået en skatteafttale. Aftalen betyder, at skatten på arbejde sættes i alt ned med lidt over 14 milliarder kroner frem mod 2022.

TV 2 har haft revisionsselskabet Deloitte til at lave et regneark, hvor du kan indtaste dine oplysninger og regne ud, hvad skattereformen kommer til at betyde for dig.

Hovedpunkterne i aftalen er, at boligejerne og pensionisterne fredes, mens grænsen for topskat og beskæftigelsesfradraget forhøjes - altså skattelettelser til alle, der er i arbejde, og lidt ekstra til dem, der tjener mest.

Den samlede skattenedsættelse - altså sænkninger minus stigninger - er cirka 7 milliarder kroner. Pengene skal findes ved besparelser hos forsvaret og ved at betale et mindre bidrag til EU.

Ifølge økonomernes beregninger skal reformen skabe 15.000 fuldtidsjob i Danmark.

Ifølge tal fra Skatteministeriet giver den nye skattereform flest penge til de danskere, der allerede har godt med plus på kontoen.

Således scorer de 10 procent af befolk­ningen, der tjener mest, 5400 kroner om året på reformen. Det er næsten tre gange så meget som de 1960 kroner, dan­skerne i gennemsnit får ud af reform­en, skriver Jyllands­Posten.