Truede nabo efter drab på hund

16x9

Hundeejer truede naboer, fordi han fejlagtigt troede, at løbsk muskelhund var deres

Dødstrusler i kølvandet på et hundedrab gav 20 dages betinget fængsel og en prøvetid på et år for en ældre mand fra sommerhusområdet Veddinge Bakker, nord for Holbæk. Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Den dømte havde den 19. april set sin hund blive dræbt af en tilløbende muskelhund. Den fik manden til at opsøge sine naboer og true dem på livet. Ifølge hans eget udsagn, fordi han fejlagtigt troede, at naboerne var ansvarlige for hundeangrebet.

Manden valgte at modtage dommen.

"Nu håber jeg virkelig, at jeg kan få lidt fred og lægge sagen bag mig," siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Muskelhund såret af skud
Efter hændelsen efterlyste politiet folk i området til at holde øje med muskelhunden, der blev ramt af et skud, da den stak af fra de tilkaldte betjente.

Inden da havde den sprunget over et 1,6 meter højt hegn og angrebet to hunde inde på grunden. først en fem måneder gammel hvalp og en 13 år gammel flatcoated retriever, der ikke overlevede. Da dens ejer ville blande sig, blev han også bidt.

Da politiet kom frem, var muskelhunden stadig i gang med at angribe retrieveren. En betjent sårede hunden, men det lykkedes den at stikke af.

Tror at såret hund er død
En eftersøgning med hundepatrulje samt besøg hos syv forskellige hundeejere gav intet resultat, og politiet antager, at hunden har lagt sig et sted for at dø af dens skudsår.

Politiet har nu henlagt sagen.