Fodboldøkonom: Fair straf til Bendtner

Nicklas Bendtners underbukse_stunt bliver nødt til at have store konsekvenser

En bøde på cirka 750.000 kroner og en spilledags karantæne. Dét var hvad Nicklas Bendter fik ud af at vise kanten på sine underbukser under kampen mod Portugal ved EM.

Og det var dumt. Rigtig dumt, mener fodboldøkonom Fernando Olsen, der ikke har meget symptati til overs for Nicklas Bendtners handling.

"Vi kan jo ikke have, at der er nogen, der laver den her form for viral markedsføring og undgår at betale de penge, som det reelt koster at blive eksponeret så markant, som man gør under en EM-slutrunde, og det er jo det der sker nu. Den her reklame har en værdi, der er så astronomisk stor," siger Fernando Olsen til TV 2.

Det danske landshold er netop vendt hjem fra Polen. Her fortalte Nicklas Bendtner til TV 2, at han vil anke straffen, som lige nu betyder, at han ikke kan spille i Danmarks første VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet.

Og der bliver nødt til at være sportslige konsekvenser, mener Fernando Olsen.

"Ingenting i forhold til lønpakke"
"Der er selvfølgelig nogle sanktioner, som man ud fra et fodboldmæssigt synspunkt kunne ønske sig kun ramte pengepungen, men nogle gange er man nødt til også at ramme det sportslige element, fordi det har en reel effekt. De 750.000 kroner er jo ingenting i forhold til Bendtners lønpakke," siger han.

Han frygter ikke, at vi kommer til at se spillere, der ikke tør skeje ud pga. frygten for sanktioner. Pengene er store i topfodbold, og det vil ikke ændre sig.

"Der er ikke to sider af denne her sag. Det her skulle han ikke have gjort. Det er en dum dum sag. Fodbold og penge følges ad. Færdig. Slut. Det skal man bare erkende. Det skal man ikke sætte spørgsmålstegn ved. Hvis vi vil se fodboldspillere der det niveau og vi vil se de her fantastiske slutrunder, så kræver det enorm kapital," siger han.

Et godt råd kunne fremover være, at man tænkte sig lidt bedre om, før man flasher en reklame.

"Han skal holde sig til det reglement, der er her, og det har han overskredet i betydelig grad, og så er det oven i købet et bettingfirma, han flasher. Jeg tror, at det intensiverer det rigtig meget, for havde det nu været Dansk Røde Kors eller en anden humanitær organisation, så kan det være, at folk syntes, at det var en ret god begivenhed, men det her er ikke sympatisk, og det skal han holde sig fra," siger Fernando Olsen.

Tilbage står spørgsmålet, om det irske betting-firma Paddy Power betaler en del af Bendtners bøde. Det har i hvert fald fået større eksponering, end de kunne købe for penge.