Adoptivfamilie vil have Amy hjem

For første gang bryder adoptivforældrene tavsheden i sagen om Amy. De vil have hende hjem igen.

"Der er intet vi ønsker mere brændende, end at få Amy tilbage til vores familie," fortæller Oxana og Kenneth Steen til Sjællandske.

Parret arbejder tæt sammen med Næstved Kommune og opholdsstedet Arken, hvor 12-årige Amy i øjeblikket er anbragt, og forsøger langsomt at genopbygge tillidsforholdet, så pigen kan komme hjem igen.

"Vi elsker Amy og vi kæmper for hende," siger Kenneth Steen til Sjællandske.

Har følt sig hængt ud
Sagen om Amy har vakt enorm vrede i hele landet. Især en videooptagelse af en voldsom flytning fra pigens plejefamilie til et hemmeligt sommerhus, har skabt harme og debat om børns rettigheder.

Parret fortæller til Sjællandske, at de har følt sig hængt ud som elendige forældre, der hentede et barn i Etiopien og efterfølgende fik pigen anbragt hos en plejefamilie.

Amy kom til Danmark fra Etiopien med sin lillesøster i 2009. Men ifølge adoptivforældrene gik der ikke mange måneder, før familien oplevede en voldsom vrede fra den ældste datter.

Truede med selvmord
Amy kunne ifølge adoptivforældrene være voldelig, stak af hjemmefra og truede med at begå selvmord.

De beskriver et familieliv, der langsomt gik i opløsning. I hverdagen var de presset af Amy, som ifølge forældrene lider af "tilknytningsforstyrrelser".

"Vi er selv overraskende over, hvor pressede vi blev. Hun fyldte meget og ville hele tiden være i centrum. Det var uudtømmeligt så meget opmærksomhed, hun forlangte. Vi har jo også vores yngste datter at tænke på," siger 37-årige Oxana Steen.