Flyselskabet Skyways går konkurs

Den svenske flyselskab erklærer sig konkurs. Alle afgange er indstillet fra tirsdag morgen

Det svenske flyselskab Skyways og dets datterselskab City Airline indgiver tirsdag formiddag en konkursbegæring. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Alle betalinger er stoppet, og samtlige afgange er indstillet.

"Skyways Express AB og City Airline har stoppet betalingerne. Derfor indgives en konkursbegæring tirsdag formiddag, hedder det i meddelelsen, der blev offentliggjort klokken 06.00."

Skyways flyver til cirka 20 destinationer i Sverige og Europa med udgangspunkt i Stockholm og Göteborg.

En afgang til København fra Karlstad i Midtsverige klokken 06.00 blev som den første afgang aflyst.

Direktør for Skyways, Mikael Wångdahl, beklager situationen for både passagerer og ansatte.

"Vi er kommet lang med at konsolidere selskabet. Men efter Cimbers konkurs har vi haft svært ved at klare virksomheden," siger han i en kommentar til konkursbegæringen.

Ville overtage resterne af Cimber Sterling
Skyways købte City Airline for kun et år siden, og selskabet var også inde i billedet om at overtage resterne af danske Cimber Sterling, da det gik konkurs den 3. maj.

Både svenske Skyways og Cimber Sterling var ejet af den ukrainske rigmand Igor Kolomojskij, der har tabt millioner af kroner.

Han ejer også selskabet Skyways Technics, der har 75 ansatte i Sønderborg og tre i Billund. Konkursen får dog ingen indflydelse på de danske ansatte, oplyser Benjamin Nielsen, der er administrerende direktør for Skyways Technics til P4 Syd.

For de to selskaber har intet med hinanden at gøre ud over, at de har samme ejer.

"Vi er ikke ejet af dem og har ingen arbejdsmæssige relationer til dem. Vi laver ikke noget vedligehold for dem," siger Benjamin Nielsen til P4 Syd.