Forældre: Vi læser, når vi har lyst

Højtlæsning for børnene er en god ide og nærmest en selvfølge hos samtlige af de forældre TV 2 NEWS mandag talte med på en legeplads på Vesterbro i København.

Forældrene er til gengæld også enige om, at børne- og undervisningsminister Christine Antorinis (S) forslag til et krav om, at småbørnsforældre skal læse højt for deres børn i 20 minutter hver dag, er en meget dårlig ide.

"Jeg synes da, det er en god ide at læse højt for sine børn. Og det gør vi da også selv. Men ligefrem at gøre det til et krav, det er lidt meget," siger Steffen Eriksen, der er it­konsulent.

Flere af forældrene frygter, at det udelukkende handler om at spare penge.

"Jeg tænker, at det måske er fordi, at man vil fjerne noget af det fra institutionerne. Spare nogle penge, lægge det over til forældrene selv. Og så synes jeg, det er et problem. Så vil det tit ramme de lidt mere ressourcesvage familier," siger Zaza Jakobsen, der er jurist.

Vil sikre læring
Christine Antorinis såkaldte "Task Force for Fremtidens Dagtilbud" fremlægger i dag en række "pejlemærker" for, hvordan man i højere grad sikrer læring i daginstitutionerne.

Mens institutionernes opgave før var at opbevare børnene, mens begge forældre arbejdede, skal de fremover bringe mere læring ind i børnenes dagligdag.

Og det skal forældrene bidrage til, lyder det fra ministeren.

"Det skal ikke være en miniskole, men vi skal have mere fokus på forældrenes aktive engagement i forhold til børns læring. Det er ikke lektier som i skolen, men det vil måske være at sige, at man læser højt i 20 minutter hver dag med sit barn," siger Christine Antorini.