Bank udlover dusør på 50.000 kr

Fire bevæbnede røvere gennemførte i januar et millionrøveri mod Kongsted Sparekasse i Rønnede på Sydsjælland.

Men efter fire måneders efterforskning har banken nu besluttet at udlove en dusør på 50.000 kroner i håb om, at nogen træder frem med oplysninger om sagen.

Personalet fik sække over hovederne
Den 21. januar blev fem bankmedarbejdere overrumplet af en bevæbnet mand, der truede dem med en pistol og tvang dem ind i banken. Herefter blev de bagbundet, fik sække over hovederne og passificeret på gulvet.

"Det har været en meget traumatisk oplevelse for de fem medarbejdere at sidde sådan i et lokale i fem kvarter, mens røveriet foregår," siger vicepolitiinspektør, Søren Ravn-Nielsen.

Røvernee tømte bankens pengeautomat, bankboksen og alle kundernes private bokse. I alt fik de værdier og kontanter med for flere millioner.

Røvere efterlod ingen spor
Politiet har ikke mange spor at gå efter i sagen. Røverne var nemlig meget omhyggelige. De var alle maskerede og derfor har personalet ikke kunnet give noget signalement af dem. De sprayede alle overvågningskameraer til med maling og bar handsker. Inden de forlod banken brugte de skum fra en brandslukker til at dække alle overflader, de havde været i kontakt med, så eventuelle spor blev ødelagt.

"De har sikret sig utrolig godt. Vi har ikke kunnet finde nogle brugbare spor i banken," siger vicepolitiinspektør fra Sydsjællands- og Lollands-Falsters Politi, Søren Ravn-Nielsen.

Vidner til flugtbil efterlyses
De fire røvere flygtede fra banken i en sort Volkswagen Passat stationcar årgang 2006. Den blev stjålet fra en bopæl på Randkløve Allé i Kastrup to dage inden røveriet. Den 27. januar, en uge efter røveriet fandt politiet bilen udbrændt ved en parkeringsplads på Nordre Strandvej lige uden for Hornbæk i Nordsjælland. I bilen lå en del afbrændte papirer, der kunne knyttes til røveriet.

"Vi har en formodning om, at gerningsmændene måske har en tilknytning til København eller Nordsjælland, fordi bilen bliver stjålet og afbrændt i de to områder," siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

Politiet efterlyser derfor vidner, der kan have set bilen før, under eller efter røveriet.

Ukendt bil efterlyses
En hundelufter så bilen komme til parkeringspladsen sammen med en større hvid bil. Da hun kort tid efter så ild og røg fra parkeringspladsen, alarmerede hun politiet.

"Vidnet fortæller, at hun så den hvide bil køre ind mod Hornbæk, lige inden hun så ilden. Derfor formoder vi, at den har været i følgeskab med dem, der afbrændte bilen, og derfor er vi også meget interesseret i at høre fra nogen, der eventuelt har set den," siger vicepolitiinspektør, Søren Ravn-Nielsen.

Hundelufteren kunne ikke give en nærmere beskrivelse af den hvide bil.

Håber på at dusør giver pote
Både politiet og banken håber nu, at dusøren kan få nye oplysninger frem i sagen.

"Det er jo en meget grov sag, som nu på fjerde måned ikke er blevet opklaret - på trods af, at vi har brugt meget energi på den. Så nu håber vi virkelig, at dusøren kan være en hjælp til at nogen henvender sig," slutter Søren Ravn-Nielsen.

Har nogen oplysninger i sagen eller informationer om de to efterlyste biler kan politiet kontaktes på tlf: 55 31 14 48