VIDEO: Nøj, det er for hunde!

VIDEO: Den nye nichekanal DogTV i USA sender 24 timer i døgnet tv for og med hunde

I takt med at de store landsdækkende tv-stationer verden over mister seere, skyder der nye nichekanaler op. Der er for eksempel tv-kanaler for mænd, for kvinder, for børn og for sports- eller historieinteresserede.

Nu har en ny tv-kanal med en meget speciel målgruppe set dagens lys i USA. DogTV sender tv om og til hunde 24 timer i døgnet.

"Der findes et utal af hunde, 80 millioner alene i USA. Mange af dem tilbringer lange timer alene hjemme, helt op til otte timer og måske længere. Og i det vakuum, uden menneskeligt selskab, har hundene ikke meget at give sig til," forklarer Dr. Nicholas Dodman, der er DogTVs chefdyrlæge, til Reuters.

Ifølge Nicholas Dodman lider 15 pct. af USA's hunde af nervøsitet, og mange af dem ville kunne lære at slappe af, hvis de får selskab af DogTV.

Indslagene, der vises på DogTv, er specielt produceret til hunde. Både når det gælder lyd, kameravinkel og farver, er der taget særlige hensyn til de firbenede seere. Det er kendt at hunde er rød-grøn farveblinde, og farvene er justeret derefter. Undersøgelser har også vist at hunde slapper af, når de hører stille musik med få instrumenter og en langsom rytme.

DogTV blev lanceret i begyndelsen af året som en kabel-tv-station i Californien, og det er blevet en så stor succes, at selskabets ejere nu har planer om at gå landsdækkende med DogTV.