Nu kommer Pelle Erobreren II

16x9

Per Fly skal instruere efterfølgeren til Bille Augusts storfilm om drengen Pelle, der vokser op på Bornholm som tyende

Bille Augusts storfilm Pelle Erobreren vandt både Guldpalmen i Cannes og en Oscar-statuette for bedste udenlandske film i 1988, og nu kommer så fortsæt­telsen af det socialrealistiske drama. Det skriver filmmagasinet Ekko.

Det er producent Meta Louise Foldager og DR's tidligere generaldirektør Kenneth Plummer, der står bag filmen, som får Per Fly som instruktør.

Fly har blandt andet gjort sig bemærket som instruktør for den roste trilogi om landets samfundsklasser i "Bænken", "Arven" og "Drabet."

"Han er en fantastisk instruktør, og jeg har lige fra begyndelsen syntes, at der stod Per Fly skrevet på projektet," siger Meta Louise Foldager til magasinet.

Film slutter, da Lasse-far tager til København
Bille Augusts film tog udgangspunkt i første bind af Martin Andersen Nexøs romanserie på fire bind om drengen Pelle, der vokser op under barske kår som tyende på Bornholm.

Filmen slutter, da han forlader Lasse-far for at drage mod København for at tage hul på et nyt kapitel af sit liv. Og det er her, den nye film skal tage over.

"Det er meget tidligt i processen, så vi ved endnu ikke, hvad den skal hedde, hvordan den bliver skruet sammen, og hvor meget af bind to, tre og fire den kommer til at dække. Men det bliver en stor film om Pelle, der kommer til København, og om hele arbejderkampen," fortæller Meta Louise Foldager til Ekko.

Svenske Peter Birro skal skrive manuskriptet. Per Fly ventes først at begynde arbejdet med filmen til efteråret. Han arbejder i øjeblikket på portrætfilmen Monica Z.